Bergen

Bergen op El Hierro

Malpaso

De Malpaso is de hoogste berg op El Hierro en bevindt zich in de toeristen Frontera. De berg ligt ten westen van de plaats Frontera en ten oosten van Sabinosa. De top van de Malpaso bevindt zich op een hoogte van 1503 meter (hoogste punt van El Hierro) en vanaf hier heeft men een prachtig uitzicht over een groot deel van El Hierro. Dat kan echter alleen wanneer de lucht helder is en men geen last van de bewolking heeft. Vanaf een hoogte van 1100 meter kan men namelijk door de wolken lopen, waardoor men weinig van de ruige omgeving kan zien. Het zicht kan op deze hoogte soms maar 20 tot 30 meter zijn.

De Malpaso is weelderig- en dichtbegroeid en een wandeling naar de top van deze berg kan daarom een hele onderneming zijn. De berg bezit dan wel wandelpaden, maar omgevallen bomen en dichtbegroeide bossen kunnen een wandeling lastiger maken. Aan de oostkant van de Malpaso bevinden zich voornamelijk sparren en aan de westkant van de berg zijn laurierbossen te vinden. Een wandeling over de Malpaso duurt ongeveer 6,5 uur, waarbij het aan te raden is om warme kleding mee te nemen of aan te trekken. Op grote hoogte kan het namelijk vochtiger en kouder zijn.

Roque de la Bonanza

Rots de la BonanzaDe Roque de la Bonanza is een rots die gelegen is nabij de oostkust van El Hierro, in de gemeente Valverde. De rots ligt op een kleine afstand van de kust en is, vanaf de bodem van de zee, ongeveer 200 meter hoog. Men kan de Roque de la Bonanza al van verre zien en voor veel toeristen is het een bezienswaardigheid die de moeite waard is om een tijd voor in de auto te zitten. Boven water bestaat de Roque de la Bonanza uit een grote, smalle rots en een kleinere, bredere rots die met elkaar in verbinding staan.

Roque Chico de Salmor

De Roque Chico de Salmor ligt op een paar honderd meter afstand van de noordwestkust van El Hierro, in de gemeente Valverde. Het kleine rotseilandje ligt ten noorden van het uitkijkpunt Mirador de la Pena en ongeveer vijf kilometer ten westen van Mocanal. De Roque Chico de Salmor staat vooral bekend als de plek waar de reuzenhagedis van El Hierro tot 1930 geleefd zou hebben. De reptielen hadden op deze plek hun habitat, totdat ze in de jaren ’30 van de twintigste eeuw als uitgestorven diersoort werden verklaard. Toen de hagedis in 1974 weer op El Hierro werd gevonden, kreeg de diersoort een beschermde status. Tegenwoordig kan men de hagedis in zijn eigen habitat bezichtigen in het Lagartario in Guinea.

Populaire vakanties El Hierro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *