Bergen

Bergen Mallorca

Mallorca heeft een groot aantal bergen, waarvan de hoogste (Puig Major) reikt tot een hogte van bijna 1450 meter. De bergen van Mallorca zijn met name gelegen aan de westkust van Mallorca. Onderstaand de belangrijkste gebergtes van Mallorca:

Puig Major-

De Puig Major is de hoogste berg van Mallorca en bevindt zich in het gebergte Serra de Tramuntana. De top is gelegen op een hoogte van 1445 meter en geldt tegenwoordig als militair gebied, waardoor een gedeelte van de berg niet toegankelijk is voor bezoekers, dit geldt echter niet voor het geweldige uitkijkpunt ‘Mirador ses Barques’ dat zich op de top bevindt! De Gorg Blau en de Cúber zijn twee bekende stuwmeren die aan de voet van de Puig Major liggen.

Serra de Tramuntana

De Serra de Tramuntana is een gebergte dat gelegen is in het noordwesten van Mallorca en ongeveer 90 kilometer lang is. Het gebergte is verspreid over dertien gemeenten, waarbij de gemeenten Andratx en Pollenca respectievelijk de meest zuidwestelijke- en meest noordelijke gemeente zijn.

Serra de Tramuntana bestaat uit steile bergwanden en is daarom het best begaanbaar per voet. Het is echter ook mogelijk om met de auto door het gebied te rijden. Een andere, bijzondere manier om het gebergte te bezichtigen, is met de elektrische trein die rijdt tussen Palma de Mallorca en Port de Soller. Tijdens deze één uur durende rit kan men met eigen ogen zien hoe mooi het landschap is en hoe steil sommige bergwanden zijn. De Puig Major vormt met een hoogte van 1445 meter boven zeeniveau de hoogste top van de Serra de Tramuntana. Enkele andere toppen in het gebergte zijn de Puig de Galatzó, de Puig d’es Teix en de Puig de Massanella. In de winter kunnen deze bergtoppen bedekt zijn met sneeuw. Wanneer men door de Serra de Tramuntana wandelt, kan men zeldzame dier- en plantensoorten tegenkomen.

Puig Teix

De Puig d’es Teix is een berg die gelegen is in de gemeenten Deia, Valldemossa, Bunyola, en Sóller in het noordwesten van Mallorca. De top van de berg bevindt zich echter in de gemeente Deia. Het hoogste punt van de berg is gelegen op een hoogte van 1062 meter en een tocht hiernaartoe is één van de meest spectaculaire excursies op het eiland. Bovenop bevindt zich het geweldige uitkijkpunt ‘Mirador de ses Basses’.

De Puig d’es Teix trekt jaarlijks erg veel toeristen die de berg beklimmen en is om die reden voor veel schrijvers een grote bron van inspiratie. De Puig d’es Teix dankt zijn naam overigens aan de Europese conifeer die op sommige plekken op de berg nog voorkomt.

Puig de Galatzo

De Puig de Galatzó is een berg die gelegen is in het westen van Mallorca en verdeeld is over de gemeenten Calvià, Estellencs en Puigpunyent. Ten oosten van de berg bevindt zich het natuurpark La Reserva Puig de Galatzó .

De top van de berg bevindt zich op een hoogte van 1027 meter, aan de zuidkant van de Serra de Tramuntana. Op de Puig de Galatzó zijn prehistorische grotten te vinden waar vroeger heilige ceremonies werden opgevoerd. Mede om die reden wordt de berg door veel mensen als magisch gezien en bestaan er veel mythes en legendes rond de Puig de Galatzó. Vanaf de top van de berg heeft men een erg mooi uitzicht op een groot deel van de omgeving en de omliggende dorpen. Aan de zuidkant vindt u het natuurpark La Reserva Tramuntana .

Puig de Massanella

De Puig de Massanella is de op één na hoogste berg van Mallorca en bevindt zich in het noorden van de Serra de Tramuntana, in het noordwesten van Mallorca. De berg is gelegen in de gemeente Escorca. De top van de Puig de Massanella bevindt zich op een hoogte van 1364 meter. Alleen de Puig Major, met een top op 1445 meter boven zeeniveau, is hoger. Gelegen in één van de meest spectaculaire gedeeltes van de Serra de Tramuntana, wordt de Puig de Massanella veel bezocht door wandelaars. In het gebied komen veel bijzondere dier- en plantensoorten voor.

Puig de Randa

Puig de Randa is een berg / heuvel die gelegen is in het zuiden van Mallorca, in de gemeente Llucmajor. De top bevindt zich op een hoogte van 549 meter en vanaf hier heeft men een mooi uitzicht op een groot deel van Mallorca. Op de Puig de Randa zijn meerdere kloosters te bezichtigen. Het is één van de bezienswaardigheden op de heuvel die jaarlijks veel pelgrims trekt. Tijdens deze pelgrimstochten worden ook de Santuari de Sant Honorat en de Santuari de Nostra Senyora de Cura op de Puig de Randa bezocht.

Llevant-gebergte

Het Llevant-gebergte strekt zich uit over de gehele lengte van Llevant in het oosten van Mallorca. Dit gebied wordt gedomineerd door rustige en serene landschappen, in tegenstelling tot de grote broer in het westen van Mallorca (Serra de Tramuntana). Het feit dat het landschap dus niet zo steil en ruig is, zorgt ervoor dat het heel aangenaam wandelen is, plus het feit dat de routes verrassend geïsoleerd zijn.

Populaire vakanties Mallorca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *