Flora en Fauna El Hierro

Dieren

El Hierro is een eiland waar aparte diersoorten voorkomen. Één van de bekendste diersoorten op het eiland is de reuzenhagedis. Dit reptiel leek in de jaren ’30 van de twintigste eeuw uitgestorven te zijn, maar werd in 1974 opnieuw op El Hierro ontdekt. Tot de jaren ’30 leefde het dier op de berg Roque Chico de Salmor. Tegenwoordig kan men de reuzenhagedis in zijn eigen habitat in het Lagartario (Guinea) bezichtigen.

Een andere bijzondere diersoort op El Hierro is de zwarte weduwe. Een beet van deze spin kan bij mensen veel pijn veroorzaken.

Ook in de onderwaterwereld rondom El Hierro leven veel dieren. Net als in de wateren rondom de andere Canarische Eilanden kan men bij El Hierro hamerhaaien en dolfijnen vinden. De dolfijnen zwemmen vaak voor vissersboten uit. Ook leven hier barracuda’s, tonijnen en marlijnen. Deze vissen hebben een grote aantrekkingskracht op sportvissers.

Vegetatie

El Hierro is een groen eiland en dat komt mede door de neerslag die hier jaarlijks valt. Het eiland kent veel hoge toppen en gedurende het gehele jaar kan in deze gebieden veel mist en bewolking voorkomen. Vooral op de Malpaso, de hoogste berg van El Hierro, heerst een vochtig klimaat en men vindt hier ook weelderige begroeiing. Aan de oostkant van de Malpaso bevinden zich voornamelijk sparren en aan de westkant van de berg zijn laurierbossen te vinden. natuurgebied El SabinarTen zuidoosten van de Malpaso is het pijnbomenbos El Pinar (zie natuurgebieden) gelegen en ten westen van de berg bevindt zich het natuurgebied El Sabinar. In dit gebied kan men jeneverbessen vinden. De bomen hebben door de wind een bijzondere vorm gekregen en gelden als het symbool van El Hierro.

Ondanks dat El Hierro voor een groot deel uit lavagesteente bestaat, groeien ook in de meest droge gebieden verschillende plantensoorten. Aan de kustlijn van El Golfo, waar de kliffen soms meer dan een kilometer hoog zijn, is vaak bewolking aanwezig. In deze vochtige gebieden groeien struiken, planten, rozen en andere bloemen.

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *