Natuurgebieden

Natuurgebieden El Hierro

La Dehesa

Natuurgebied La DehesaLa Dehesa is een gebied dat gelegen is in het westen van El Hierro, in de gemeente Frontera. Het gebied bevindt zich tussen de plaats Sabinosa en El Sabinar. La Dehesa heeft een groen uiterlijk en het gebied is in het bezit van een groot aantal bloemen- en plantensoorten. In het nabijgelegen El Sabinar groeit de bekende jeneverbes. Men heeft in La Dehesa een mooi uitzicht op de kust en de zee.

El Golfo

El Golfo is een veertien kilometer lange kustlijn die gelegen is in het noordwesten van El Hierro, in de gemeente Frontera en wordt ook wel de noordkust van Frontera genoemd. Het gebied bevindt zich ten noorden van Sabinosa en Los Llanillos en bestaat uit steile wanden en –kliffen. El Golfo is ontstaan toen, door toedoen van een aardbeving, een groot deel van de noordwestkust van El Hierro afbrak en in zee stortte. Deze gebeurtenis zou 50.000 jaar geleden voor een enorme vloedgolf hebben gezorgd.

Tegenwoordig biedt El Golfo een prachtig landschap en wordt het gebied door veel toeristen bezocht. Ook zijn de inwoners in deze streek actief in de wijnbouw en de fruitteelt.

El Julan

El Julan is een natuurgebied dat zich in het zuidwesten van El Hierro bevindt, in de gemeente Frontera. De streek staat vooral bekend om de tekeningen en spullen die de oorspronkelijke inwoners van het eiland, de Bimbachen, hier achterlieten. Men kan in El Julan verschillende rotstekeningen bezichtigen die het leven van deze inwoners uitbeelden. Ook zijn in El Julan graven met lichamen van de Bimbachen gevonden. Ten noorden van El Julan ligt de hoogste berg, de Malpaso (1503 meter). Door de vulkanische activiteit in het verleden is het gebied ruig en bezit het minder vegetatie dan andere gebieden op El Hierro. El Julan is heuvelachtig en ten noordwesten van het gebied bevinden zich de natuurgebieden La Dehesa en El Sabinar.

El Pinar (bos)

El Pinar is een gebied dat gelegen is in het binnenland van El Hierro, voor een groot deel in de gemeente Frontera. Het gebied bevindt zich ten oosten van El Julan. El Pinar is een groot bos dat zich uitstrekt van het uitkijkpunt Isora tot het hoogste punt van het eiland; Malpaso. In het bos groeien dennenbomen en pijnbomen. In het bos bevindt zich ook het recreatiegebied de Hoya del Morcillo . El Pinar biedt goede mogelijkheden voor een wandeling en door de centrale ligging geldt het bos als een goede plek om vanaf hier het eiland te verkennen

El Sabinar (bos)

El Sabinar is een natuurgebied dat gelegen is in het westen van El Hierro, in de gemeente Frontera. De streek bevindt zich ten westen van Sabinosa en ten noordwesten van de kerk Santuario de Nuestra Senora de los Reyes. El Sabinar staat bekend om de harde wind die hier kan waaien en in dit gebied treft men dan ook de (voor El Hierro) bekende jeneverbes aan. De bomen worden dusdanig geteisterd door de wind dat ze scheef- en naar beneden lijken te groeien. El Sabinar dankt zijn naam aan deze boomsoort.

Populaire vakanties El Hierro

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *