Cordoba

Vakantie Cordoba

Cordoba is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en is gelegen in de regio Andalusie, in het zuiden van Spanje. Het heeft een prachtig ligging aan de rivier Guadalquivir en aan de voet van het gebergte Sierra Morena. Naar het zuiden strekken zich vruchtbare velden uit, her en der bezaaid met witte huizen en dorpjes. Het is één van de meest bezochte Spaanse provinciesteden, wat ongetwijfeld te danken is aan het omvangrijke historisch erfgoed, dus ook qua vakantie en reizen is Cordoba erg populair.

Vroeger was Cordoba namelijk één van de belangrijkste steden ter wereld. Het werd in de tiende eeuw zelfs de meest beschaafde en briljante stad van Europa. In de stad is veel bewaard gebleven, ook van tijd van de Moorse overheersing. De belangrijkste toeristische attractie van de stad is de indrukwekkende moskee Mezquita. De bouw van deze moskee begon in 785 en is uitgegroeid tot een van de grootste van de wereld. Andere attracties zijn de Alcázar de los Reyes Cristianos, het Medina Arahare en Palacio de Viana. Ook de Oude Joodse Wijk is de moeite waard om eens door te lopen. Door al dit moois werd het oude centrum en de moskee opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Populaire vakanties Cordoba

Granada

Vakantie Granada

Granada is de hoofdstad van de gelijknamige provincie, gelegen in het westen van Andalusië. Granada heeft een bijzondere geschiedenis waardoor de stad is voorzien van een grote verscheidenheid aan kunsthistorische monumenten, van Arabische paleizen uit de tijd van de Moorse overheersing en de Renaissance.

Het stadsgezicht van Granada wordt bepaald door de heuvels waarop de oude wijken gevestigd zijn, Albaicín en Alhambra, met smalle steile straatjes en verrassende vergezichten. Het nieuwe stadsgedeelte ligt op de vlakte, doorkruist door de Gran Ví de Coló en de Avenida de los Reyes Católicos, met een levendig centrum rondom de Kathedraal.

Granada is een erg leuke stad en wordt veel bezocht er zijn leuke en mooie hotels. Er is veel te doen en de stad ademt gezelligheid, dat komt ook door de grote aanwezigheid van studenten.

Populaire vakanties Granada

Casares

Vakantie Casares

Casares is een dorp in de provincie Malaga in de regio Andalusië in het zuiden van Spanje en ligt iets in het binnenland aan de Costa del Sol. Casares ligt op een grote berg en verschaft u een prachtig uitzicht over alles wat rondom het dorp is gelegen. Toeristen kunnen hier de mooiste foto’s maken en komen daarom ook met grote getale naar Casares.

Casares richt zich echter niet volledig op de toeristen. Het is vooral een arbeidersdorpje, met inwoners die voornamelijk werkzaam zijn in de landbouw. Zij verbouwen vooral olijven en wijn die u in het dorp ook kunt proeven. Qua reizen en vakantie is het dorp meer een bezienswaardigheid om te bezoeken dan een plaats om te verblijven.

Populaire vakanties Andalusie

Carmona

Vakantie Carmona

Carmona is een klein stadje op zo’n dertig kilometer afstand van Sevilla en is gelegen in het zuiden van Spanje in de regio Andalusie. Carmona heeft de sfeer van een Arabisch stadje behouden (door de Moorse overheersing), dat is onder andere terug te zien in de smalle straatjes vol kerkelijke gebouwen en prachtige paleizen, in eentje daarvan is het hotel Casa de Carmona is gevestigd. Qua reizen en vakantie is de plaats wel een trekpleister, maar meer als bezoekersplaats dan als verblijfsplaats.

Populaire vakanties Andalusie

Antequera

Vakantie Antequera

Antequera is een stad in regio Andalusië en ligt 47 km ten noorden van de stad Malaga, aan de voet van de bergketen El Torcal en El Arco Calizo Chimenea. De stad Antequara is qua oppervlakte de grootste van de provincie Malaga en zelfs een van de grootste van Spanje. De stad stamt al uit de Romeinse tijd, maar had toen de naam Anticaria. De vondsten uit die tijd zijn te vinden in het Museo Municaipal. De stad kijkt uit over een vruchtbare vallei en zijn ligging is zeer indrukwekkend. In de nabije omgeving van de stad liggen de strandmeren Fuente de Piedra, een van de spaarzame broedplaatsen van de flamingo in Europa, en de kalkrotsformaties van El Torcal, een natuurreservaat en een geliefde plaats voor bergbeklimmers.

Populaire vakanties Andalusie

Baeza

Vakantie Baeza

Baeza ligt in de Spaanse provincie Jaén in de regio Andalusië, in het zuiden van Spanje en heeft een ‘middeleeuwse’ sfeer. Het was de eerste stad in Andalusië die heroverd werd door de christenen op de Moren, tijdens de Moorse overheersing. Het is een leuk plaatsje om te bezoeken en is qua vakantie en reizen niet ontdekt.

Populaire vakanties Andalusie

Andalusie

Vakantie Andalusie

Andalusië ligt in het zuiden van Spanje en bestaat uit acht provincies: Huelva, Sevilla, Cadiz, Cordoba, Malaga, Jaen, Granada en Almeria. De totale oppervlakte van Andalusië is 87.268 vierkante kilometer (ter vergelijking: 2 keer de omvang van Nederland). Andalusië grenst in het noorden aan de provincies Castilla la Mancha en Extremadura, in het zuiden en het oosten aan de Middelandse Zee en in het westen aan Portugal. Het landschap is zeer afwisselend met een enorme uitgestrekte kustlijn, maar in het binnenland hoge bergen. In de Siera Nevada ligt de hoogste berg van Spaanse vasteland de Mulhacen (3481 meter). De belangrijkste rivier is de Guadalquivir.

Populaire vakanties Andalusie