Palma Aquarium

Palma Aquarium

Het Palma Aquarium is gelegen nabij de luchthaven van Mallorca, in de gemeente Palma. Deze toeristische attracties bevindt zich ten oosten van Palma de Mallorca. Het Palma Aquarium bestaat uit verschillende aquariums waar vissen en andere zeedieren te zien zijn.

Het attractiepark is ingedeeld in verschillende thema’s. In de ‘Oude Wereld’ (El Viejo Mundo) zijn dieren als zeepaardjes, murenen en pijlstaartroggen te zien; allemaal dieren die in de Middellandse Zee leven. In de ‘Nieuwe Wereld’ (El Nuevo Mundo) zijn gekleurde vissen en koralen te zien die voorkomen in de Atlantische-, Indische- en Grote Oceaan. ‘El Gran Azul’ is het diepste aquarium van Europa en bezit meer dan 200 diersoorten. Hier zijn ook de haaien van Palma Aquarium te zien. In de jungle, ‘La Jungla’, zijn talloze planten en insecten te bezichtigen.

Het laatste thema van Palma Aquarium is de Jardines y Acuarios Interactivos; Mediterrane tuinen waar bezoekers kunnen leren over de zeewereld. Men kan hier schildpadden en hamerhaaien zien, wat drinken in het restaurant en de kinderen kunnen spelen in de speeltuin.

Centraal in Palma Aquarium staat de informatie die het park aan de bezoekers mee wil geven. Educatie over de zeewereld en ecosystemen is één van de belangrijkste doelen van het park. Gidsen en andere werknemers proberen de bezoeker zoveel mogelijk informatie over de natuur te geven. De verschillende thema’s moeten dienen als een reis door de tijd, waarbij men begint bij het leven in de Middellandse Zee en dan als een ontdekkingsreiziger nieuwe werelden, planten en dieren gaat ontdekken.

Palma Aquarium bezit in totaal 8000 dieren (meer dan 700 soorten) die verdeeld zijn over 55 aquariums.

Populaire vakanties Mallorca

Almudaina Paleis

Almudaina Paleis

Op een kleine afstand van Kathedraal la Seu in Palma de Mallorca ligt het Almudaina paleis, het behoorde in de 14e eeuw tot Koning Jaume II. Vandaag de dag wordt het nog steeds gebruikt als koninklijke residentie, het is dan ook de officiële residentie van koning Juan Carlos I. Het paleis herbergt een klein museum (Capitania General) en de koninklijke kapel van St. Anne

Adres: Carrer de Palau Real

Populaire vakanties Mallorca

Kasteel van Bellver

Kasteel van Bellver

Het Kasteel van Bellver is gelegen in Palma de Mallorca en gebouwd in de 14e eeuw onder Jaume II. Het ligt 2 kilometer van de kathedraal La Seu op een heuvel en heeft een fantastisch uitzicht over de stad. Het kasteel is nooit in gebruik geweest als verdedigingswerk hoewel het in verschillende periodes dienst deed als gevangenis. Het is het enige bouwwerk dat niet wandelend vanuit het centrum van Palma te bereiken is. Het Kasteel biedt een uitzicht over het stadsdeel El Terreno en de baai van Palma.

Populaire vakanties Mallorca

Uitkijkpunten

Uitkijkpunten Mallorca

Mallorca is een prachtig eiland, op sommige punten heeft u een geweldig en bijzonder uitzicht, dat noemen we uitkijkpunten, bekijk ze allemaal:

Mirador Es Colomer/ de Mal

Uitkijkpunt ‘Mirador Es Colomer/ de Mal’: Het uitkijkpunt is gelegen in het noorden van Mallorca, in de gemeente Pollenca. Men heeft vanaf hier een mooi uitzicht op de zee. Aan de weg naar Formentor ligt een smal voetpad naar dit prachtige uitzichtpunt.

Mirador de ses Animes

Uitkijkpunt ‘Mirador de ses Animes’: Op de weg tussen Estellencs en Banyalbufar bevindt zich deze zestiende-eeuwse uitkijktoren, waar men een geweldig uitzicht over de noordwest kust heeft. Het uitkijkpunt is gelegen aan de westkust van Mallorca. Het museum La Granja bevindt zich nabij. De toren moest vroeger dienen als verdedigingstoren tegen piraten en andere vijanden.

Mirador de ses Basses

Uitkijkpunt ‘Mirador de ses Basses’: De Mirador de ses Basses is op de heuvel Puig del Teix gelegen, aan de westkust van Mallorca. Het is te bereiken via een oplopend, stenen pad. Het uitkijkpunt biedt een fantastisch uitzicht met de bergtoppen van de bergketen Tramontana op de achtergrond.

Mirador de Ses Puntes

Uitkijkpunt ‘Mirador de Ses Puntes’: Mirador de Ses Puntes is gelegen aan de westkust van Mallorca, in de gemeente Valldemossa. Vanaf dit 650 meter hoge uitkijkpunt heeft u een fantastisch uitzicht over de zee en de bergketen Tramontana. Vanaf Valdemossa kunt u een stevige wandeling maken naar dit punt. Meer informatie over de wandeling kunt u daar verkrijgen.

Mirador ses Barques

Uitkijkpunt ‘Mirador ses Barques’: De Mirador ses Barques is gelegen op de Puig Major, aan de westkant van Mallorca. Het uitkijkpunt bevindt zich tussen de plaatsen Sa Calobra, Lluc en Fornalutx. Dit fantastische uitkijkpunt ligt op de hoogste berg van de Tramontanaketen. Het heeft uitzicht over Soller.

Talaia d´Albercutx

Uitkijkpunt ‘Talaia d´Albercutx’: De Talaia d´Albercutx is gelegen in het noorden van Mallorca, in de gemeente Pollenca. Vanaf het bovenste puntje van dit kaarsrechte ravijn op het Formentor schiereiland heeft u een prachtig uitzicht op 1000 meter hoogte.

Populaire vakanties Mallorca

Puerto Portals

Puerto Portals

Puerto Portals is gelegen in het zuidwesten van Mallorca, in de gemeente Calvia. De haven ligt ten zuidwesten van Palma de Mallorca en ten oosten van het attractiepark Marineland.

Deze superluxe haven is zeker de moeite waard om te bezoeken. Het is zeer bekend bij beroemdheden en koninklijke families en wordt ook wel het Saint Tropez van Mallorca genoemd. In 1986 werd de haven aangelegd en werd meteen populair door de ligging en infrastructuur. Men vindt hier enorme jachten van eigenaren van over de hele wereld. De boulevard biedt veel luxe eet- en drinkgelegenheden. Ook zijn hier vele (exclusieve) boetiekjes te vinden. Puerto Portals is de haven van de glitter en glamour, dure jachten en auto’s en bekende kledingmerken en geldt als een leuke ervaring bij een vakantie op Mallorca.

Adres: Passeig de la Mar

Populaire vakanties Mallorca

Romeins Pollentia – Romeinse ruines

Romeins Pollentia – Romeinse ruines

De enige Romeinse overblijfselen van Mallorca zijn te vinden bij Alcudia, voordat dit stadje nog bestond bevond zich hier het Romeins Pollentia. De ruines staan vooral nog zuidelijk van de Sant Jaume kerk. De brug aan de rand van het stadje Pollenca heeft ook dele uitgemaakt van het Romeinse wegennet. Deze is natuurlijk wel herbouwd, maar de middelste steunbalk dateert nog uit de middeleeuwen. Ook het grote theater in Pollenca en het stadje zelf zijn opgegraven waar u doorheen kunt dolen en uw fantasie de vrije loop laten. Ook het Museum Monografic de Pollentia bevindt zich in het Romeins Pollentia.

Populaire vakanties Mallorca

Salines de Llevant Zoutmeren

Salines de Llevant Zoutmeren

De Salines de Llevant bevinden zich in het zuiden van Mallorca, in de gemeente Ses Salines. De plaatsen Santanyi en Ses Salines liggen in de buurt van de Salines de Llevant. Ook het Parc Natural Mondrago ligt nabij dit gebied. De Salines de Llevant bestaan uit moerassen waar veel vogelsoorten voorkomen. Bezoekers kunnen tijdens een tocht door het gebied genieten van de prachtige natuur en de aanwezige dieren. Ook zijn er bij de Salines de Llevant zoutmeren te vinden.

Populaire vakanties Mallorca

Stadsmuren van Palma

Stadsmuren van Palma

De stadsmuren van Palma zijn over de voormalige middeleeuwse muren gebouwd. In de 16e eeuw zijn de muren verbouwd en verdikt maar pas afgerond in het begin van de 19e eeuw. Tegenwoordig kunt u een wandeling maken over de stadsmuren van Palma de Mallorca, vanaf hier heeft u een fraai uitzicht over de baai.

Populaire vakanties Mallorca

Banys Arabs ruines

Banys Arabs ruines

De Banys Arabs bevindt zich tussen het Museum de Mallorca en het Parc de la Mar, in het centrum van Palma de Mallorca. Een grote, bekende bezienswaardigheid nabij de Banys Arabs is de kathedraal van Palma de Mallorca; La Seu.

De Banys Arabs (‘Arabische Baden’) stamt uit de twaalfde eeuw en was vroeger onderdeel van een paleis. In deze baden konden de bezoekers ontspannen en kwamen ze tot rust. Nadat ze eerst enige tijd in een koud bad hadden doorgebracht, kwamen de bezoekers uit in het stoombad. Men kan tegenwoordig nog de resten van deze baden en de waterkanalen in de Banys Arabs bezichtigen. Deze ruines zijn alles wat er over is van de Arabische stad Medina Mayurga. Ze waren waarschijnlijk een deel van een huis soortgelijk aan ontdekte huizen in andere islamitische steden. Het heeft 12 pilaren die allemaal verschillen van elkaar doordat ze waarschijnlijk van andere ruines bewaard zijn gebleven. Hammams waren ontmoetingsplaatsen, de binnenplaats zou een prettige plek geweest zijn om een koud of warm bad te nemen

Populaire vakanties Mallorca

Celler Can Amer wijnkelder

Celler Can Amer wijnkelder

Dit is de grootse en beste wijnkelder van de zestig oorspronkelijke wijnkelders van Inca. Het bevindt zich tegenwoordig in een restaurant waar u een heerlijk wijntje kunt genieten als u er langs komt. Er liggen zelfs 300 jaar oude vaten opgeslagen in de kelder. Het staat aangegeven in Inca.

Adres: Carrer Pau 39, Inca

Populaire vakanties Mallorca