Canarische eilanden

Vakantie Canarische eilanden

De Canarische Eilanden zijn de populairste vakantie besteming van Spanje en bestaan uit 7 grote eilanden van west naar oost zijn dit Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria, Tenerife, La Gomera, La Palma en El Hierro. Verder behoren ook de 6 kleinere eilandjes Graciosa, Alegranza, Montaña Clara, Roque del Este en Roque del Oeste (zie verzamelnaam Chinijo-archipel) en Isla de Lobos (Fuerteventura), tot Canarische eilanden.

De Canarische eilanden op kaart

  

De eilanden van de Canarische eilanden

  • El Hierro
  • Fuerteventura
  • Gran Canaria
  • La Gomera
  • La Palma
  • Lanzarote
  • Tenerife

Algemene informatie Canarische eilanden

De Canarische Eilanden liggen op een afstand van ongeveer 80 km ten westen van Zuid-Marokko in de Atlantische Oceaan en behoren tot Spanje. De eilanden zijn een geliefd vakantieoord en herbergen vele mooie vakantie accommodaties. De Canarische eilanden hebben een zeer gunstig klimaat, dat zorgt dat u het hele jaar van de heerlijke warme temperaturen kunt genieten.

Het water van de Atlantische Oceaan is op de Canarische Eilanden iets koeler dan te verwachten zou zijn in een subtropisch gebied, omdat hier de golfstroom van noord naar zuid loopt. Hier ziet men ook het karakteristieke blauw van de zee, een aanwijzing omtrent de diepte van de zeebodem hier, tot 300 meter tussen sommige eilanden.

De kusten van de eilandengroep vertonen veel verschillende vormen, die te maken hebben met de ligging en de geologische processen van elk van de eilanden. Op de Canarische Eilanden zijn zowel steile kusten als brede stranden te vinden, die vlak kunnen zijn of een duinlandschap vormen en die soms uit wit zand bestaan en soms uit zwart vulkanisch zand. De oudste eilanden in geologische zin zijn Lanzarote, Fuerteventura en Gran Canaria. Deze eilanden hebben de meest uitgebreide vlakke kustgebieden en beschikken over de grootste stranden, vrijwel allemaal met wit zand.

De kusten van de westelijke eilanden zijn meestal steiler, hoewel ook hier vele stranden te vinden zijn, met vulkanisch zand bij uitstek. Op het eiland Tenerife is een deel van de stranden op kunstmatige wijze met goudkleurig zand overdekt, afkomstig uit de Sahara en de oceaan bodem, zoals bijvoorbeeld het strand van Las Teresitas en het strand van Las Américas.

Uiteraard bevinden de meeste hotels zich aan zee, waar het klimaat het mildst is met gemiddelde temperaturen die in de winter niet onder de 19°C komen en in de zomer niet boven de 25 graden. Het toeristisch aanbod op de Canarische Eilanden is één van de belangrijkste van Europa, met meer dan 400.000 bedden. Deze bevinden zich verspreid over vele urbanisaties aan de kust die zowel uit grotere centra bestaan met allerlei faciliteiten, vermaken voorzieningen, als uit kleinere kernen waar men vooral goed kan uitrusten of watersport kan beoefenen.

Ook is het mogelijk midden in de natuur te logeren in één van de vestigingen van het plattelandstoerisme die gebruik maken van de pracht en afwisseling van het Canarische landschap en niet alleen overnachtingsmogelijkheden bieden, maar ook activiteiten gericht op de natuur, zoals wandelingen en mountainbikeroutes. 

Populaire vakanties Canarische eilanden