Castillie-la-mancha

Vakantie Castilie la Mancha

Castilla-La Mancha is een streek van contrasten, weidse landschappen en uitgestrekte vlaktes. Deze autonome gemeenschap gelegen in het midden van Spanje, zal de reiziger verrassen met zijn verscheidenheid op cultureel, geografisch en natuurgebied. Castilla-La Mancha is het land van landbouwers en nomadische veehouders die dorpen stichtten in tot dusver onbewoonde gebieden. Bovendien is Castilla-La Mancha een streek die dankzij Miguel de Cervantes in zijn beroemde werk ‘De Edelman Don Quichot van La Mancha’ in de hele wereld bekend is geworden.

Castilie la Mancha op kaart

Algemene informatie Castilie la Mancha:

Toledo is de hoofdstad van Castilla-La Mancha waartoe ook de provincies Albacete, Ciudad Real, Cuenca en Guadalajara. Castilla-La Mancha beschikt over belangrijke beschermde natuurgebieden, zoals bijvoorbeeld Lagunas de Ruidera, Cabaneros en Las Tablas de Daimiel. Onder de noemenswaardige monumentale steden bevinden zich Cuenca en Toledo, beide tot Werelderfgoed verklaard.

Dankzij de goede verbindingen met belangrijke autowegen en spoorlijnen zoals de Hogesnelheidslijn is Castilla-La Mancha uitstekend bereikbaar voor een plezierig bezoek. Castilla-La Mancha heeft een oppervlakte van 79.226 vierkante kilometer en beslaat een groot gedeelte van de zuidelijke zone van de hoogvlakte.