Almeria

Vakantie Almeria

Almeria is een redelijk grote en gezellige stad in de regio Andalusië, aan de Middellandse Zee en gelegen aan de Costa Almeria (Zuid Spanje). Almeria is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Almeria. De kust van Almería is meer dan 200 kilometer lang en heet dus de Costa Almeria. De stad en Costa Almeria kent vele mooie spierwitte stranden en is een geweldige plaats om vakantie te vieren.

Populaire vakanties Almeria

Costa Almeria

Vakantie naar de Costa Almeria

De Costa de Almeria begint in het noorden bij de plaats Mojacar en loopt in zuidelijke richting tot de plaats Roquetas de Mar. Deze Costa is geen lange Costa. In het noorden grenst de Costa de Almeria aan de Costa Calida en in het zuiden aan de Costa Tropical.

De Costa de Almeria betekent voor de vakantieganger een ware ontdekkingstocht met verrassende contrasten en zeer uiteenlopende landschappen. Als gevolg van de 3000 zon uren per jaar en een gemiddelde jaarlijkse temperatuur van 20 graden Celsius vindt men aan de kust van Almeria prachtige natuurgebieden, bekoorlijke rotsstrandjes en brede goudkleurige zandstranden, kortom een ideale vakantie bestemming!

Populaire vakanties Costa Almeria

Aguadulce

Algemene informatie Aguadulce

Aguadulce is een klein stadje in de Spaanse provincie Sevilla in de regio Andalusië aan de Costa Almeria. De stad bezit een lang fijn grindstrand, een boulevard en een (jacht)haven. Aguadulce wordt omgeven door hoge bomen, waardoor het klimaat erg mild is. Vakantiegangers die liever niet de aller-heetste zon opzoeken zijn hier dan ook op hun plaats.

Verder zijn er veel discotheken en kroegen. Vooral in het centrum en aan de jachthaven zijn gezellige plekjes. Het centrum bestaat uit een lange straat waar men overdag leuk kan shoppen. s’ Avonds nemen de jongeren bezit van het centrum.

Populaire vakanties Aguadulce