Almunecar

Vakantie Almunecar

Almunecar is een stad in de Spaanse provincie Granada in de regio Andalusië, gelegen aan de Costa del sol/Costa Tropical. Almunecar pretendeert de oudste plaats van de hele Costa Tropical, de kuststrook tussen de Costa del Sol en de Costa de Almeria, te zijn. In het Archeologisch Museum kunt u kennis maken met de rijke geschiedenis.

Aan de fraaie boulevard kan de bezoeker het bronzen standbeeld van Abd al-Rahman I bewonderen, een boegbeeld van de rijke historie. In het vogelpark zijn meer dan 120 verschillende soorten vogels te zien en ook het El Majuelpark is een bezoek waard.

Almunecar heeft zich de laatste jaren sterk ontwikkeld tot een populaire badplaats. Zo bezit het een super-de-luxe waterpretpark en een park vol met tropische vogels. De stad kent een prachtige natuur, maar door de grote toeristenstroom kent het echter nu ook vele vakantiecomplexen.

Populaire vakanties Almunecar

Costa del Sol

Vakantie Costa del Sol

De Costa del Sol is één van de meest aantrekkelijke bestemmingen van Spanje. De Costa del Sol heeft een prachtige natuur en een mooi idyllisch landschap en een perfect klimaat voor vakanties het hele jaar door. De Costa del Sol grenst in het oosten aan de Costa Tropical of kust van Granada en in het westen aan de Costa de la Luz van Cadiz, waar de Middellandse Zee overgaat in de Atlantische Oceaan. De Costa del Sol omvat de gehele kust van Malaga en de Middellandse Zeekust van de provincie Cadiz. Van Nerja tot Sotogrande vindt men aan dit deel van de Middellandse Zeekust afwisselend fraaie stranden en de woeste pracht van de bergen die deze hele kuststrook beschermen waardoor hier een werkelijk uitzonderlijk klimaat heerst.

Dankzij de 325 dagen zon per jaar en een gemiddelde zeewatertemperatuur van achttien graden kan de bezoeker het hele jaar door genieten van het zon- en strandtoerisme. Van de drukke toeristencentra tot aan de kleine rotsstranden vindt u overal langs de kust kristalhelder water en prachtige met de blauwe vlag van de Europese Unie onderscheiden stranden, moderne faciliteiten en diensten, interessante culturele evenementen en uitstekende uitgaansmogelijkheden: een kwalitatief hoog en gevarieerd aanbod in allerlei prijsklassen.

Populaire vakanties Costa del Sol