Costa Tropical

Vakantie Costa Tropical

De Costa Tropical is een kust met talrijke beschut gelegen stranden en is gelegen tussen de Costa del Sol en de Costa de Almeria. Aan deze kuststrook nabij Granada kan men genieten van het warme water van de Middellandse Zee met een voor het zuiden van Spanje uniek subtropisch klimaat. De zon schijnt hier 320 dagen per jaar en zorgt voor een gemiddelde temperatuur van 20°C.

Costa Tropical op kaart

Algemene informatie Costa Tropical:

Aan de Costa Tropical zijn talrijke interessante plaatsen te vinden, zoals bijvoorbeeld Almunécar, Castell de Ferro, Motril, La Herradura of het fraaie Salobrena, die de bezoeker een scala aan toeristische attracties bieden, van watersport tot excursies naar het groene binnenland. Bovendien bevindt de Costa Tropical zich dichtbij opmerkelijke enclaves zoals Las Alpujarras, het laatste moorse bolwerk op het Iberisch Schiereiland, of steden als Granada met het eeuwenoude Alhambra, waar de geschiedenis en de Andalusische cultuur volmaakt tot uitdrukking komen.

De Costa Tropical wordt omgeven door gewesten met een lange toeristische traditie en probeert daarom zelf ook Kathedraal van Granada het beste te bieden: een gezond en zacht klimaat, dorpen met een interessante geschiedenis, een aantrekkelijk monumentaal erfgoed en een gastvrije bevolking die de bezoekers hartelijk onthaalt. Ver weg van het massatoerisme blijft de Costa Tropical een ware vondst waar men heerlijk kan genieten van verse vis, groenten en fruit, en waar men als een volwaardig lid van de gemeenschap kan deelnemen aan de traditionele feesten die elke lente en zomer gevierd worden in de witte dorpjes die over de 103 kilometer lange kuststrook verspreid liggen.

Aan de Costa Tropical zijn overal torens en vestingen te vinden die tijdens de Arabische overheersing ooit gediend hebben als uitkijkposten. Het historische belang van deze streek in Granada vindt men terug in de dorpen die alle genieten van een kwalitatief goed toerisme met gerieflijke hotels en bekoorlijke restaurants waar men een onvergetelijke vakantie kan doormaken. De bezoekers hebben een ruime keuze: van het rustig zonnebaden op kleine strandjes met helder water tot het beoefenen van opwindende sporten zoals duiken of zweefvliegen.