Costa Valencia

Vakantie Costa Valencia

De Costa Valencia is de gehele kust in de provincie Valencia en loopt van Castellon de la Plana in het noorden tot het plaatsje Javea in zuidelijke richting. De provincie Valencia is de grootste provincie van de gelijknamige gemeenschap van Valencia en ligt in het midden van de Spaanse Middellandse Zeekust. Aan de zeezijde is de provincie begrensd door het wijde water van de golf van Valencia en in het binnenland door een systeem van middelhoge bergen en uitgestrekte vlakten waarover de verbindingswegen voeren naar het land van Aragon en de autonome gemeenschap Castilla la Mancha.

Achter de horizon van de golf van Valencia schuilen de Balearen en landinwaarts liggen evenver verwijderd de twee grootste bestuurscentra van Spanje: Madrid en Barcelona. De toeristische bekoring van Valencia schuilt voornamelijk in zijn culturele rijkdom, met een infrastructuur die zich uitstekend leent voor zakenreizen en een wijdvertakt net van overnachtingsmogelijkheden aan schone stranden.

De voornaamste steden aan de Costa Valencia zijn: La vall d’uixo, Sagunt, El Saler, Valencia, La albufera, Cullera, Gandia en Oliva. De Costa Valencia grenst in het noorden aan de Costa Azahar en in het zuiden aan de Costa Blanca.

Populaire vakanties Valencia