Flora en Fauna El Hierro

Dieren

El Hierro is een eiland waar aparte diersoorten voorkomen. Één van de bekendste diersoorten op het eiland is de reuzenhagedis. Dit reptiel leek in de jaren ’30 van de twintigste eeuw uitgestorven te zijn, maar werd in 1974 opnieuw op El Hierro ontdekt. Tot de jaren ’30 leefde het dier op de berg Roque Chico de Salmor. Tegenwoordig kan men de reuzenhagedis in zijn eigen habitat in het Lagartario (Guinea) bezichtigen. “Flora en Fauna El Hierro” verder lezen

Lagartario

Lagartario (hagedissen tuin)

De berg Roque Chico de Salmor staat vooral bekend als de plek waar de reuzenhagedis van El Hierro tot 1930 geleefd zou hebben. De reptielen hadden op deze plek hun habitat, totdat ze in de jaren ’30 van de twintigste eeuw als uitgestorven diersoort werden verklaard. Toen de hagedis in 1974 weer op El Hierro werd gevonden, kreeg de diersoort een beschermde status. Tegenwoordig kan men de hagedis in zijn eigen habitat bezichtigen in het Lagartario.

Het lagartario is een terrarium (soort kleine dierentuin) dat zich bevindt in Guinea. Guinea is gelegen nabij de noordwestkust van El Hierro, in de gemeente Frontera. Het dorp ligt ten zuiden van La Macena en ten noorden van Frontera. In Lagartario leeft een beschermde hagedissensoort die alleen op de Canarische Eilanden voorkomt. Het dier wordt ongeveer 70 centimeter lang en is daarmee de grootste hagedissensoort op de Canarische archipel.

Bezoekers kunnen in het Lagartario de hagedissen in hun eigen habitat bezichtigen. De dieren hebben een bruingrijze kleur. Het Lagartario is ook leuk voor kinderen.

Hoya del Morcillo

Hoya del Morcillo recreatiegebied

De Hoya del Morcillo is een recreatiegebied dat zich in het binnenland van El Hierro bevindt, in de gemeente Frontera. Het gebied ligt midden in het bos van El Pinar (zie natuurgebieden), ten zuidwesten van het uitkijkpunt Mirador de las Playas en ten zuiden van Frontera. De Hoya del Morcillo wordt vooral gebruikt als tussenstop tijdens een wandeling en biedt goede mogelijkheden om even wat te drinken en/ of te eten. Speciaal voor kinderen is hier een speelveld aangelegd.

Faro de Orchilla

Faro de Orchilla vuurtoren

De Faro de Orchilla is gelegen in het zuidwesten van El Hierro, in de gemeente Frontera. De vuurtoren bevindt zich ten zuidwesten van Sabinosa. Tussen 1634 en 1883 gold de vuurtoren als de nulmeridiaan. Sindsdien is de nulmeridiaan gevestigd in Greenwich. Ondanks dat de Faro de Orchilla niet van binnen te bezichtigen is, is een tocht naar deze plek vanwege de rust en de omgeving zeker de moeite waard.

Pozo de la Salud

Pozo de la Salud

De Pozo de la Salud is gelegen in het westen van El Hierro, in de gemeente Frontera. Deze bron bevindt zich nabij de kust, ten noordwesten van Sabinosa en ten oosten van het uitkijkpunt Mirador de Bascos. La Dehesa en El Sabinar liggen ten zuidwesten van de bron. De Pozo de la Salud zou volgens velen radioactief water bezitten en een positieve werking op het menselijk lichaam hebben. In het aanwezige hotel, dat gericht is op wellness en ontspanning, kunnen gasten relaxen en van hun rust genieten. In dit ‘Hotel Balneario’ kunnen gasten gebruik maken van de sauna, een zwembad, een jacuzzi en een fitnessruimte. Ook biedt het hotel een restaurant en een bar. Wanneer men de omgeving wil verkennen, is het bij het hotel mogelijk om fietsen te huren.

Waterbassins El Hierro

El Hierro staat bekend om de vele waterbassins die zich aan de kust van het eiland bevinden. In de rotsachtige gebieden aan de zee hebben zich in de loop van de tijd verschillende natuurlijke zwembaden gevormd waar men op een veilige manier in de Atlantische Oceaan kan zwemmen. In de bassins is geen stroming aanwezig, waardoor men met een rustig gevoel kan ronddobberen. De natuurlijke zwembaden bevinden zich langs het gehele eiland en de bekendste zijn Charco Azul en Pozo de las Calcosas. Sommige zwembaden staan in directe verbinding met de zee en anderen worden door middel van waterpompen voorzien van zeewater. “Waterbassins El Hierro” verder lezen

Restaurant Mirador de la Pena

Mirador de la Pena Restaurant

Bij het uitkijkpunt Mirador de la Pena, in het noordwesten van El Hierro, is een bijzonder restaurant gelegen. Het restaurant bevindt zich in de gemeente Valverde en is ontworpen door Cesar Manrique. Deze beeldhouwer, kunstenaar en schilder is vooral bekend op Lanzarote, maar heeft ook op andere Canarische Eilanden mooie en bijzondere gebouwen en monumenten ontworpen. In het restaurant bevinden zich grote, hoge ramen waardoor men een geweldig uitzicht op de kustlijn van natuurgebied El Golfo en de zee heeft. Zowel de plaats waar het restaurant gebouwd is als de manier waarop het perfect in de omgeving past, maken dat een bezoek zeker de moeite waard is. Het restaurant op het uitkijkpunt Mirador de la Pena is voltooid in 1989.