Galicie

Vakantie en Reizen Galicie

Galicie is een geweldige streek van Spanje en ligt in het uiterste noord-westen van Spanje, ten noorden van Portugal en wordt omringd door de prachtige Atlantische Oceaan. Galicie staat ook bekend om zijn maagdelijke en prachtige natuur met een grote mate van biodiversiteit, zoals de eendenmosselen die groeien op rotsachtige uitstulpsels in zee, de lamprei, met zijn aanblik van levend prehistorisch fossiel of de duizenden wilde paarden, die vrij leven in de Galicische bergen. Het 30.000 vierkante kilometer grote land van Galicië is met zijn glooiende bergen en diepe dalen het oudste deel van Spanje. De hoogste bergen liggen aan de oostkant met hoogten van tussen de 1.000 en 2.000 meter.

Galicie is geweldig en is met name geschikt voor de actieve vakantieganger zoals fietsers, wandelaars en watersporters zoals surfers. Daarnaast kunnen ook natuur liefhebbers hier hun hart ophalen evenals degenen die houden van vis en schelpdieren, want de Galicische keuken is overweldigend daarin.

Galicie op kaart

Algemene informatie Galicie:

Galicie heeft een 1300 kilometer lange kustlijn met vele, brede inhammen (ria’s genaamd) door welke de zee het land binnen-spoelt. Het is een typisch Galicisch aardrijkskundig verschijnsel, dat de basis verschafte voor de interactieve symbiose van land en zee, met ideale omstandigheden voor schaal- en schelpdiervisserij, alsmede voor de watersport, dankzij de gematigde zomers, met temperaturen van 18 tot 23 garden, en zachte winters, met minima van 8 graden Celsius. De betoverende schoonheid en rust van de grote inhammen (ria’s genaamd) staan in schril contrast met de open zee.

In Galicie vind men meer dan 700 stranden met een zee met de allerhoogste golven, geschikt voor wind-kite -en golfsurfen. Meer dan 40 van de Galicische stranden krijgen elk jaar van de Europese gemeenschap de blauwe vlag, als waarmerk van hun schoon milieu.

Verder vinden we er tal van eilandjes die baden in het turkoois van de Atlantische Oceaan, waaronder, in de mondingen van de Rías Baixas, de eilanden Cís, Ons en Sálvora (voor de Ria’s van Vigo, Pontevedra en Arousa), en, tegenover Kaap San Adriá, in Malpica (La Coruñ), de Sisargas. Stuk voor stuk met prachtige eilandnatuur, schuilplaats voor goden, inktvissen, zeemeeuwen en aalscholvers, gewilde bestemming van vakantiegangers, dagjesmensen, vogelkijkers en bootjesvolk.

De regio Galicië heeft een bijzonder landschap en onderscheidt zich van de rest van de continentale kust door de Ria’s, bergdalen die werden ingenomen door de zee. Deze Ria´s speelden een cruciale rol in de geschiedenis van Galicie, want ze vormden de toegangswegen voor Feniciers, Kelten en de Romeinen en waren een graag bezocht gebied voor Noormannen, Engelsen en Fransen, die er allemaal hun sporen hebben achtergelaten.