Muro

Vakantie Muro 

Muro is gelegen in het noorden van Mallorca, in de gelijknamige gemeente. De stad ligt ten zuiden van het Nationaal Park Albufera en de plaats Sa Pobla en ten noordwesten van Santa Margalida. De leuke stad Inca bevindt zich ten westen van Muro.

De bekendste bezienswaardigheid in Muro is de Sant Joan Baptista; een kerk die gebouwd is in de gotische stijl. De kerk heeft zijn huidige uiterlijk in 1530 gekregen en is van binnen bijzonder om te zien. Voorin de Sant Joan Baptista staat een groot altaar waarin een groot aantal schilderijen is geplaatst (soms vier schilderijen op elkaar). Ook is de kerk in het bezit van een klokkentoren. De kerk dient men niet te verwarren met de gelijknamige kerk in Calvia!

Een andere bezienswaardigheid in Muro is het Museu de Mallorca, Seccio Etnologico. In dit museum zijn voorwerpen te bezichtigen die alles te maken met het leven en werken in Muro, zoals typerende kleding en werktuigen die voor de landbouw gebruikt werden. Jaarlijks wordt rond half januari het Revelta i Beneides de Sant Antoni Abat gevierd. Hierbij verkleden de feestgangers zich en worden er optochten gehouden.

Populaire vakanties Mallorca

Sa-Calobra

Vakantie Sa Calobra 

Sa Calobra is gelegen aan de noordwestkust van Mallorca, in de gemeente Soller. Het eiland en natuurpark bevindt zich ten westen van Pollenca en ten noorden van Soller. Tegenwoordig is Sa Calobra (mede dankzij de monding van de Torrent de Pareis kloof die zich hier bevindt) een plaats waar veel toeristen komen, maar vroeger was het de plek waar veel piraten aanmeerden. Zij kwamen hier om hun goederen en eigendommen te verstoppen.

Sa Calobra is op verschillende manieren te bereiken. Men kan ervoor kiezen om door de Serra de Tramuntana te reizen. Een groot voordeel hiervan is het geweldige uitzicht dat u tijdens de rit heeft. Een andere manier om bij Sa Calobra te komen, is met de boot. Deze vertrekt vanuit Port de Soller dat ten zuidwesten van Sa Calobra is gelegen. Men kan bij Sa Calobra genieten van de blauwe zee en het mooie landschap

Populaire vakanties Mallorca

Selva

Vakantie Selva 

Selva is gelegen in het binnenland van Mallorca en bevindt zich in de gelijknamige gemeente. Het dorp ligt ten westen van Campanet en ten zuiden van Escorca. Ten zuiden van het dorp bevindt zich de leuke stad Inca.

Selva biedt weinig toeristische voorzieningen en bestaat voornamelijk uit landbouwgebied. Vanuit Selva heeft men een mooi uitzicht op de Serra de Tramuntana.

Populaire vakanties Selva

Soller

Vakantie Soller 

Soller ligt in de gelijknamige gemeente, in het westen van Mallorca. De stad ligt ten zuiden van Port de Soller, ten zuidwesten van Fornalutx en ten noordoosten van Deia. Vanuit Soller heeft men een mooi uitzicht op de Serra de Tramuntana en de Puig Major. Soller is een welvarende stad met fraaie herenhuizen en paleizen. De parochiekerk werd in 1912 gebouwd door de architect Juan Rubiói Bellver; een leerling van Gaudi. Deze Sant Bartomeu is gebouwd in de gotische stijl.

Een andere leuke bezienswaardigheid is het natuurwetenschapsmuseum Museo Balear de Ciencies Naturals (op de weg naar Port de Sóller). In dit museum kan men o.a. fossielen bezichtigen. Het Museo Balear de Ciencies Naturals ging in 1992 open voor het publiek. Ook het Museu Casa de Cultura is in Soller te vinden. Bezoekers kunnen hier een idee krijgen van hoe het leven van de inwoners van Soller er vroeger uitzag.

Het is mogelijk naar Port de Sóller te reizen met een traditionele elektrische trein; één van de hoofdattracties van Mallorca. Vanuit Port de Sóller vertrekken er schepen naar het natuurpark Sa Calobra.

Populaire vakanties Soller

Son-Servera

Vakantie Son Servera 

Son Servera is gelegen in het oosten van Mallorca, in de gelijknamige gemeente. De plaats ligt ten westen van Cala Millor, ten noorden van Porto Cristo en ten zuiden van de plaats Arta. De inwoners van Son Servera leven voornamelijk van de landbouw

Populaire vakanties Son Servera

Valldemossa

Vakantie Valldemossa 

Valldemossa is gelegen in het westen van Mallorca, op zeventien kilometer afstand van Palma de Mallorca. De stad bevindt zich in de gelijknamige gemeente. Valldemossa ligt ten zuiden van Deia en ten noorden van Esporles. De stad ligt tegen het gebergte Serra de Tramuntana.

Het stadje is onder andere beroemd vanwege het verblijf van Frederik Chopin en Georges Sand in het klooster Real Cartuja de Jesus de Nazaret (1838-39). La Cartuja torent boven de plaats uit en is in het bezit van een klokkentoren. Het klooster is één van de bekendste bezienswaardigheden in Valldemossa. Een monument bij het klooster doet nog steeds aan Chopin denken. In de kapel kan men fresco’s bewonderen van de zwager van Goya; Miguel Bayeu. Ook zijn in La Cartuja plafondschilderingen te bewonderen. Bezoekers van La Cartuja kunnen ook een kijkje nemen in het Museu Municipal Art Contemporani dat hier is gehuisvest. Men kan hier werken vinden van bekende kunstenaars als Picasso, maar ook van Spaanse kunstenaars. Verder kan men in de Real Cartuja de Jesus de Nazaret het Palau del Rei Sanc bezoeken. In dit paleis van Sancho kan men een ophaalbrug bezichtigen.

Valldemossa is één van de mooiste en best behouden gebleven plaatsen van Mallorca. De stad bestaat uit stenen huizen met kasseienstraten. Mede door de hoogteverschillen is een wandeling door Valldemossa een leuke belevenis en zeker de moeite waard.

Populaire vakanties Mallorca

Montuiri

Vakantie Montuiri 

Montuïri is gelegen in het binnenland van Mallorca, in de gelijknamige gemeente. Het dorp ligt ten oosten van Algaida en ten westen van Vilafranca de Bonany en de leuke stad Manacor. De plaats Llucmajor ligt ten zuidwesten van Montuïri.

Bekende bezienswaardigheden hier zijn de windmolens die vroeger gebruikt werden om graan te malen. Tegenwoordig doen de molens dienst als toeristische attractie. De inwoners van Montuïri leven voornamelijk van de landbouw.

Populaire vakanties Montuiri

Pollenca

Vakantie Pollenca 

Pollenca ligt in het noorden van Mallorca, ten noordoosten van Lluc. Het plaatsje ligt in de gelijknamige gemeente en bezit een prachtige, grote kerk. Deze Nostra Senyora del Angels is gebouwd in de dertiende eeuw en bezit een aantal mooie schilderijen. Een andere bezienswaardigheid in de kerk is het altaar.

In Pollenca bevinden zich ook twee musea; het Museu Municipal en het Museum Dionis Bennasser. In het Museum Municipal, dat gehuisvest is in het voormalige klooster Convent de Santo Domingo, kan men schilderijen bezichtigen. Ook zijn hier objecten te bewonderen die bij opgravingen zijn gevonden. In het Museum Dionis Bennasser zijn werken van de gelijknamige kunstenaar te vinden. De El Calvari-kapel bevindt zich boven de stad en is te bereiken via een grote trap met meer dan 360 treden. Aan het eind van de klim kan men een beeld van Christus bezichtigen. Vanaf deze plek heeft men een mooi uitzicht op de Serra de Tramuntana.

Populaire vakanties Pollenca

Porreres

Vakantie Porreres 

Porreres is gelegen in het binnenland van Mallorca, in de gelijknamige gemeente. De stad ligt ten oosten van Llucmajor en ten zuidwesten van Manacor. De plaats Campos bevindt zich ten zuiden van Porreres en Vilafranca de Bonany ligt en noordoosten van de stad.

In Porreres worden jaarlijks verschillende feesten en evenementen gehouden. Half oktober wordt in Porreres La Beateta gevierd en ook worden in de stad concerten met internationale artiesten gegeven.

Populaire vakanties Porreres

Costa-den-Blanes

Vakantie Costa d’en Blanes 

Costa d’en Blanes is gelegen in het zuidwesten van Mallorca, in de gemeente Calvia. De plaats bevindt zich ten zuidwesten van Palma de Mallorca en ten oosten van Antratx en Calvia. Costa d’en Blanes is gelegen aan de kust en staat voornamelijk bekend vanwege het pretpark dat zich hier bevindt; Marineland. Hier worden zeeleeuwen- en dolfijnenshows gegeven en kunnen bezoekers krokodillen, pinguïns, slangen en papegaaien zien.

Populaire vakanties Mallorca