Tamaduste

Vakantie Tamaduste

Tamaduste is gelegen in het noordoosten van El Hierro, in de gemeente Valverde. De plaats bevindt zich ten noordoosten van de hoofdstad Valverde en ten noorden van het vliegveld van El Hierro. Tamaduste is een kustplaats en is in het bezit van een natuurlijk zwembad (waterbassin). In de aanwezige baai kunnen bezoekers namelijk in de Atlantische Oceaan zwemmen zonder daarbij bang te hoeven zijn voor de stroming. De baai omsluit het zeewater bijna volledig, waardoor het zwemmen hier een stuk veiliger is dan het zwemmen in open zee. Voor het strand kan men terecht bij het Playa Tamaduste.

Populaire vakanties El Hierro

Tigaday

Vakantie Tigaday

Tigaday is gelegen in het binnenland van El Hierro, in de gemeente Frontera. De plaats ligt ten westen van Frontera en ten oosten van Sabinosa. Tigaday staat vooral bekend om de mooie omgeving en de natuurlijke zwembaden (waterbassin) die zich hier bevinden. Men kan hier op een veilige manier in de zee zwemmen, zonder bang te hoeven zijn voor de stroming. Daarnaast zijn ook in het centrum van Tigaday toeristische voorzieningen aanwezig, zoals restaurants, bars en overnachtingsmogelijkheden. Ook bevindt zich een bank in het dorp.

Populaire vakanties El Hierro

Tinor

Vakantie Tinor

Tinor is gelegen in het noordoosten van El Hierro, in de gemeente Valverde. De plaats ligt ten zuiden van de gelijknamige plaats en hoofdstad Valverde en Mocanal en ten westen van Puerto de la Estaca. San Andres bevindt zich ten zuidwesten van Tinor. Het dorp ligt in een groene omgeving en is in het bezit van een kleine kerk. Vanuit Tinor heeft men een mooi uitzicht op de omgeving.

Populaire vakanties El Hierro

Valverde

Vakantie Valverde

Valverde is de enige hoofdstad van de Canarische Eilanden die niet aan de kust gelegen is. Ten oosten van Valverde bevindt zich het vliegveld van El Hierro en ten zuidoosten van de hoofdstad ligt de bekendste havenplaats van het eiland; Puerto de la Estaca. Valverde is gelegen in de gelijknamige gemeente. De stad ligt in het noordoosten van het eiland.

Valverde is de enige hoofdstad van de Canarische Eilanden die niet aan de Atlantische Oceaan gelegen is. De stad ligt op een heuvel, op ruim 600 meter boven zeeniveau en bestaat uit steile straten met verschillende trappen. In Valverde woont meer dan de helft van de eilandbevolking in laagbouw. De resterende inwoners van El Hierro wonen verspreid over het eiland in kleine gehuchten.

Valverde is qua drukte niet te vergelijken met andere Canarische hoofdsteden (zoals Santa Cruz de Tenerife, Las Palmas de Gran Canaria) en bezit ook niet veel toeristische attracties en –faciliteiten. Toch zijn in Valverde de nodige voorzieningen aanwezig, waardoor een bezoek aan de stad zeker de moeite waard is. Valverde bezit o.a. discotheken, restaurants en banken.

Enkele bezienswaardigheden in Valverde zijn de Iglesia Santa Maria de la Concepcion (zie kerken) en het Centro Etnografico (zie musea). Ook het uitkijkpunt Mirador de Isora is een bezoek meer dan waard!

Het grote volksfeest Bajada de la Virgen de los Reyes dat eenmaal in de 4 jaar wordt gehouden eindigt hier.

Populaire vakanties El Hierro

La Restinga

Vakantie La Restinga 

La Restinga is gelegen in het uiterste zuiden van El Hierro, in de gemeente Frontera. De plaats gold vroeger als vissersdorp, maar is tegenwoordig steeds meer een toeristische bestemming. Zonder dat La Restinga een plek is waar sprake is van massatoerisme, zijn in deze havenplaats steeds meer toeristische voorzieningen te vinden. Men treft in de kustplaats winkels en restaurants aan. In La Restinga zijn goede duikfaciliteiten aanwezig en de zee biedt hier een grote verscheidenheid aan flora en fauna, waardoor duiken een echt belevenis is. Ook vetrekken vanuit La Restinga veel vissersboten voor diverse vistrips.

Bezienswaardig is verder de grot Cueva de Don Justo en voor het strand kan men terecht op het Playa de Manchas Blancas, Playa de la Restinga, Bahia de Naos (Nudisten strand) en Playa de Tacoron.

Populaire vakanties El Hierro

Las Puntas

Vakantie Las Puntas

Las Puntas is een dorp dat gelegen is aan de noordwestkust van El Hierro, in de gemeente Frontera. Het dorp ligt nabij La Macena en ten noorden van Frontera. De meeste bezoekers die Las Puntas aandoen tijdens hun vakantie, komen hier vanwege de prachtige natuur en de mooie omgeving. Men heeft uitzicht op de Atlantische Oceaan en de aanwezige natuurlijke zwembaden (waterbassins) bieden bezoekers een veilige manier om in deze zee te zwemmen. Naast de prachtige omgeving bezit Las Puntas ook één van de kleinste hotels ter wereld. Dit ‘Hotel Puntagrande’ is aan het eind van de negentiende eeuw gebouwd en bezit vier kamers.

Populaire vakanties El Hierro

Las Rosas

Vakantie Las Rosas

Las Rosas is gelegen in het binnenland van El Hierro, in de gemeente Valverde. Het dorp ligt ten oosten van Frontera en ten zuiden van San Andres. Las Rosas bevindt zich in een groene omgeving en in het dorp zijn veel plattelandswoningen te vinden.

Populaire vakanties El Hierro

Los Llanillos

Vakantie Los Llanillos

Los Llanillos bevindt zich in het binnenland van El Hierro, in de gemeente Frontera. De plaats ligt ten westen van Frontera en Tigaday en ten oosten van Sabinosa. Los Llanillos is een klein dorp met weinig toeristische voorzieningen. Men treft hier voornamelijk witte huizen aan. Ten noorden van Los Llanillos ligt één van de bekende natuurlijke zwembaden of waterbassin van El Hierro; het waterbassin Charco Azul.

Populaire vakanties El Hierro

Mocanal

Vakantie Mocanal

Mocanal is gelegen in het noorden van El Hierro, in de gemeente Valverde. De plaats bevindt zich ten westen van de hoofdstad Valverde en Tamaduste en ten oosten van Guarazoca. Mocanal staat, in tegenstelling tot veel andere delen van het eiland, bekend om de vruchtbare grond die het bezit. De inwoners van het dorp leven dan ook voornamelijk van de landbouw. Vanuit Mocanal leidt een kronkelweg u naar de noordkust van El Hierro. De Roque Chico de Salmor ligt ongeveer vijf kilometer ten westen van Mocanal. Ook dichtbij is het waterbassin Pozo de las Calcosas .

Populaire vakanties El Hierro

Los Llanos

Vakantie Los Lanos

Los Llanos is gelegen in het binnenland van El Hierro, in de gemeente Valverde. De plaats bevindt zich ten oosten van Frontera en ten zuidoosten van San Andres. Isora ligt ten zuiden van Los Llanos. Los Llanos ligt in een groene omgeving en bezit, net als het nabijgelegen Las Rosas, veel plattelandswoningen.

Populaire vakanties El Hierro