Waterbassins El Hierro

El Hierro staat bekend om de vele waterbassins die zich aan de kust van het eiland bevinden. In de rotsachtige gebieden aan de zee hebben zich in de loop van de tijd verschillende natuurlijke zwembaden gevormd waar men op een veilige manier in de Atlantische Oceaan kan zwemmen. In de bassins is geen stroming aanwezig, waardoor men met een rustig gevoel kan ronddobberen. De natuurlijke zwembaden bevinden zich langs het gehele eiland en de bekendste zijn Charco Azul en Pozo de las Calcosas. Sommige zwembaden staan in directe verbinding met de zee en anderen worden door middel van waterpompen voorzien van zeewater.

Charco Azul

Waterbassin Charco AzulDe Charco Azul is een natuurlijk zwembad dat gelegen is aan de noordwestkust van El Hierro. Het waterbassin ligt in de gemeente Frontera, nabij de plaats Los Llanillos. Charco Azul bestaat uit zeewater, maar is voor een groot deel afgesloten van de oceaan. In deze inham kunnen bezoekers op een veilige manier in de Atlantische Oceaan zwemmen. De Charco Azul is een grot waarbinnen het waterbassin gelegen is en deze plek dankt zijn naam aan het blauwe water dat zich in dit natuurlijke zwembad bevindt.

Pozo de las Calcosas

Pozo de las Calcosas is een natuurlijk zwembad dat gelegen is aan de noordkust van El Hierro, in de gemeente Valverde. Het waterbassin ligt ten noorden van Mocanal en biedt een veilige manier om in de Atlantische Oceaan te zwemmen. In de buurt van de Pozo de las Calcosas zijn verschillende eetgelegenheden te vinden.

Andere waterbassins zijn te vinden in de volgende plaatsen:

La Macena
Las Puntas
Tamaduste
Tigaday

Populaire vakanties El Hierro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *