Antigua

Antiqua ligt iets ten oosten van het midden van Fuerteventura in de gelijknamige gemeente en was in het jaar 1835 de hoofdstad van het eiland.

De belangrijkste bezienswaardigheid in Antigua is het Centro de Arte Molino de Antigua. Dit is een gerestaureerde windmolen waaraan een tuin gelegd is. De molens in deze plaats hadden vooral de functie voor het produceren van graan en energie. In de tuin die bij de windmolen ligt kan men de diverse planten van Fuerteventura bekijken. Ook is er de mogelijkheid om de molen van binnen te bekijken. Een van de kleurrijkste festiviteiten van dit stadje is de Peregrinación de la Matilla, een bedevaartstocht naar Valies Ortega die in de maand september gehouden wordt. Eveneens belangrijk zijn de Beurs voor Landbouw, Veeteelt en Visserij (FEAGA), waar men in contact kan komen met de primaire sector, en de Eilandsbeurs voor Volkskunst.

De kerk die in Antigua staat heet Santa Maria de Antigua en is gebouwd in drie verschillende stijlen. De kerk werd gebouwd in de 16e eeuw, in de 18e eeuw werd een deel bijgebouwd. Dit verklaard het verschil in de stijlen. Antigua ligt in de gelijknamige gemeente en is een populaire vakantie bestemming voor gezinnen. Dit komt vooral door de mooie en veilige stranden die er in de buurt liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *