Corralejo

Vakantie Corralejo

Corralejo ligt op de noordelijkste punt van Fuerteventura in de gemeente Puerto del Rosario en is een aantrekkelijke stad voor veel toeristen. Vanaf hier heeft men de mogelijkheid om met een veerboot naar het buureiland Lanzarote te reizen, naar de plaats Playa Blanca . Deze boot vertrekt vanaf de haven in Corralejo en de reistijd bedraagt ongeveer 40 minuten. Er vertrekken vanaf hier ook boten naar Los Lobos . Corralejo is de tweede grootse stad van Fuerteventura na Morro Jable.

Vanaf een van de mooie Stranden is het eiland Los Lobos te zien. Los Lobos betekent letterlijk zeehonden en dankt zijn naam aan de vele zeehonden die er in de 15e eeuw geleefd hebben. Het leven op dit eiland is beperkt, het enige plaatsje wat het eiland kent heet El Puertito en is bewoond door enkele vissersfamilies. De activiteiten op Los Lobos bestaan uit wandelen, zwemmen of een bezoekje brengen aan de vuurtoren. Ook is er een vulkaan van 127 meter hoog. Lunchen is ook mogelijk, het eiland telt 1 restaurant.

In Corralejo zijn de omstandigheden ideaal om te surfen en te duiken. Hier is dan ook genoeg mogelijkheid voor.

Verder is Corralejo ideaal voor liefhebbers van mountainbiken of motorfietsen. Het centrum beschikt over een gezellige boulevard met verschillende winkeltjes en cafetjes. De afstand vanaf het vliegveld van Fuerteventura bedraagt ongeveer 40 minuten met de auto of bus. Corralejo is ook een topper wat betreft uitgaan.

Corralejo heeft diverse bezienswaardigheden zoals: Waterpark Baku Park Natural de Las Dunas

Stranden: Playa Alzada en Playa de Corralejo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *